Відкриття меморіальної дошки в Старій Синяві

П'ятниця, 14 жовтня 2016, 09:15
Герої не вмирають. В Старій Синяві відкрили меморіальну дошку в честь загиблого в Іловайську Олександра Романенко. Встановили пам’ятну стелу на стіні його рідної школи. Вшанувати пам'ять героя зібралася вся школа, родина загиблого, чимало місцевих жителів та побратимів.
Свідомий громадянин, патріот, захисник та друг. Такими словами , друзі та рідні відгукуються про загиблого 19 серпня 2014-го року в Іловайську Олександра Романенко. Від початку анексії кримського півострова Росією, чоловік почав збирати валізи, адже, рвався захищати українські рубежі. Ще в далекому минулому, Олександр Трохимович двічі служив в Афганістані - тому, був досвідченим військовим, отож, не міг терпіти, коли ворог топче наші землі.
Куди йде та чому - родина знала. Дружина каже, чоловік брав участь у багатьох боях. Чимало населених пунктів українські військові звільнили разом з Олександром. А в Лисичанську, одну з вулиць назвали на честь Сашка. Останньою, та, нажаль, фатальною точкою став Іловайськ. Загинув Олександр Романенко від кулі снайпера 19 серпня 2014 року.
Товариші та друзі переконують: з часу загибелі минуло вже більше двох років. За життя до Олександра можна було завжди прийти за порадою та добрим словом. До вступу у військо Олександр Романенко займав посаду мера Старої Синяви, але й це не зупинило справжнього патріота.
Саме такий подвиг та самопожертва має стати прикладом для майбутніх поколінь нашої держави, переконують його побратими. Адже, сьогоднішня молодь - нове покоління справжніх українських патріотів.
Ті, хто служили разом із Олександром, кажуть, щоразу, коли з ним йшли в бій, він опікувався ними: не дозволяв відходити ні на крок
Після відкриття та освячення меморіальної дошки, друзі та рідні перейшли на кладовище аби ще раз віддати честь Герою і захиснику.
Loading...

Новина дня

Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас антибіотиків в лікувальних закладах області залишається вкрай обмеженим.

Останні новини

13:41
Поліція затримала усіх підозрюваних у розбійному нападі на листоношу Наразі потерпіла переб... 
12:46
Хмельницька міськрада програла у “вишці” справу зі знесення багатоповерхівки над Південним Бугом  
11:47
Хмельничани! Дитині терміново потрібна допомога В селі Ленківці Шепетівського району у 3-річного Артема трак... 
10:50
У Хмельницькому пройшла Всеукраїнська конференція щодо реабілітації учасників АТО  
09:59
У Хмельницькому стартував ІІ міжнародний чемпіонат з б’юті-індустрії «BEAUTYWEST 2016» ... 
18:15
Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас анти... 
15:37
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
16:49
Сесія міської ради Підтримка учасників АТО та новий притулок для собак – за що голосували депутати на черговій сесії.... 

Ексклюзив

Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
27.10.2016 15:37
Тележурнал "Відродження". Випуск №10
  
27.10.2016 14:37
Досить
  Запис прямого ефіру від 26 жовтня
27.10.2016 13:31