День двомовності відзначили у Хмельницькому

Вівторок, 18 жовтня 2016, 15:17
Дві мови – одне коріння. Як у Хмельницькому відзначили День двомовності .
Свято двомовності у Хмельницькому відзначили творчим концертом. Польська та українська громада продемонстрували кращі зразки народного фольклору.
Дві мови - одне коріння. Польська громада Хмельниччини яскраво відзначила українсько-польський День двомовності. З цієї нагоди, в методичному центрі відбувся творчий вечір братніх слов’янських культур.
Так склалося історично, що чимало жителів Хмельниччини глибоко шанують не тільки українські народні традиції. Через польське коріння своїх предків, вони увібрали в себе ще й звичаї і культуру сусідньої Польщі. Діти двох народів. Українці польського походження. До прикладу, хмельничанка Валентина Масловська, студентка Університету в Любліні.
Чи девятиклассник однієї з місцевих шкіл Антон Совва.
Вітали гостей свята і учасники аматорського колективу «Розмарин» та юні артистки ансамблю «Калина». Учасники свята могли помилуватися прекрасною мелодикою, водночас, і української, і польської мов. А от, народилося свято двомовності минулого року. Його проголосило Генеральне Консульство Польщі у Нью Йорку, ініціював та підтримав Сенат у Варшаві. Свято – дітище відомого польського професора Яна Мйодека. Цьогоріч, його із задоволенням почала відзначати діаспора всього світу. Особливими гостями свята були викладач польської мови Даріуш Маркевич, із організації «ORPEG» та його колега викладач Малгожата Бєгус , що два роки працювала в Казахстані.
Цікавими дослідженнями подій українсько-польської історії, що розгорталися на теритоії фортеці у Меджибожі, заінтригував присутніх історик Ігор Западенко. А його колега, директор музею-бібіліотеки імені Григорія Сковороди, Олександр Чернов, презентував цілу виставку унікальних артефактів.
Виставкою чудових акварелей «Храми Хмельниччини» присутніх зацікавила член обласного середку поляків Олександра Савчук. Для місцевої польської громади, це свято стало доброю нагодою тепло поспілкуватися ,поділитися талантами та дізнатися більше про найкращі сторінки спільної історії, побуту й культурного розвитку.
Loading...

Новина дня

Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас антибіотиків в лікувальних закладах області залишається вкрай обмеженим.

Останні новини

13:41
Поліція затримала усіх підозрюваних у розбійному нападі на листоношу Наразі потерпіла переб... 
12:46
Хмельницька міськрада програла у “вишці” справу зі знесення багатоповерхівки над Південним Бугом  
11:47
Хмельничани! Дитині терміново потрібна допомога В селі Ленківці Шепетівського району у 3-річного Артема трак... 
10:50
У Хмельницькому пройшла Всеукраїнська конференція щодо реабілітації учасників АТО  
09:59
У Хмельницькому стартував ІІ міжнародний чемпіонат з б’юті-індустрії «BEAUTYWEST 2016» ... 
18:15
Вакцини від грипу у Хмельницькому немає На випадок спалаху гострих респіраторних інфекцій та грипу, навіть запас анти... 
15:37
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
16:49
Сесія міської ради Підтримка учасників АТО та новий притулок для собак – за що голосували депутати на черговій сесії.... 

Ексклюзив

Тележурнал "Відродження". Випуск №12
  
27.10.2016 16:18
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
27.10.2016 15:37
Тележурнал "Відродження". Випуск №10
  
27.10.2016 14:37
Досить
  Запис прямого ефіру від 26 жовтня
27.10.2016 13:31