Хмельницькі рятувальники гасили умовну пожежу у військовому госпіталі

У рентген-кабінеті хмельницького військового шпиталю виникла пожежа через замикання електромережі. Кілька пацієнтів не в змозі вийти з палати через сильне задимлення. Саме за такою легендою відбувались навчання працівників ДСНС у Хмельницькій області та медперсоналу військового шпиталю.

Тож, в ході навчань, після виявлення загоряння, медперсонал шпиталю викликав власну пожежну охорону. Тим часом організували евакуацію пацієнтів та працівників закладу.

Першими на пожежу прибули військові пожежники, та власними силами приборкати полум’я не вдалось. Тому викликали рятувальників. За кілька хвилин до медзакладу прибуло три одиниці спеціальної пожежно-рятувальної техніки та 15 бійців ДСНС.

Вогнеборці провели розвідку приміщення та виявили, що в одній із палат на другому поверсі через сильне задимлення заблоковані двоє людей. Ще двоє громадян отримали травми, через які не могли покинути приміщення власними силами. Рятувальники у складі ланки газодимозахисної служби винесли громадян з небезпеки та передали бригаді екстреної медичної допомоги. Заблокованих на другому поверсі пацієнтів евакуювали за допомогою висувної драбини. Вогнеборці та медпрацівники свою роботу оцінили, як задовільну.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Ярмарок волонтерів відбувся у хмельницькій обласній універсальній науковій бібліотеці

5 грудня – Міжнародний день волонтера. Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна ...