Нове відділення для госпіталю ветеранів війни

Лікувати хлопців, які повернулись зі сходу, в обласному госпіталі ветеранів війни  розпочали з початком  бойових дій на Донбасі. Згодом, у 2016 році було прийняте рішення про створення реабілітаційного відділення, де б надавали допомогу  хворим з захворюваннями опорно-рухового апарату та нервової системи. Таке відділення стало одним з перших в Україні.

Аби надавати медичну допомогу на європейському рівні та охопити якомога більше атовців, вирішили збільшити кількість ліжок та закупити сучасне обладнання. Для цього виділили окреме приміщення, ремонт якого тривав більше року.

Створення  відділення стало одним із пріоритетних завдань. Адже наразі в області на обліку перебуває більше 15 тисяч  демобілізованих учасників АТО.

Крім посадовців, на відкриття  завітали воїни АТО, ветерани війни та афганці. З подарунками навідались  волонтери та помічник народного депутата України Сергія Лабазюка.

Розраховане відділення на 25 ліжок. Кожна палата оснащена телевізором та містить санвузол. А гордістю фізіотерапевтичного кабінету є надсучасне обладнання для опорно-рухового апарату, аналог якого є лише у київській Феофанії.

Кваліфіковану допомогу у відділенні забезпечують понад 30 медичних працівників.  Більшість з них вже  пройшли   відповідні  курси перепідготовки.

Ветеранам війни та атовцям допомогу надаватимуть безкоштовно. Родичі військових зможуть пройти лікування за окрему плату.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Цілими родинами, дружніми компаніями та навіть з домашніми улюбленцями. Як містяни провели ювілейний десятий «Велодень»

Кілька сотень містян на своїх роверах проїхалися обласним центром. Традиційно збиралися вони на майданчику біля ...