Великодній ярмарок: у 25-му училищі продавали писанки, аби зібрати гроші на благодійність

Напередодні Великодня у ВПУ № 25 – традиційний ярмарок. Тут продають святкову атрибутику. Її виготовляли власноруч – учні та вчителі. В кожний виріб вкладали душу. По особливому підійшли до писанок – кожна має сакральний зміст.

Квітка – це символ жіночий. Таку писанку пощастило купити і нам.

Таке придбання ми зробили не лише на власне щастя та долю. Завдяки традиції ВПУ частинку Великоднього настрою отримають безкоштовно інші.

А точніше – на сиротинці. Щорічно на кошти від виторгу адміністрація закладу купує те, чого потребують дітки. Для того, аби допомогти не шкодують ні сил, ні часу – не лише учні, а і вчителі. Протягом трьох тижнів гуртом готуються до ярмарки. Бо, знають, їх труд принесе радість. Котра обов’язково повернеться сторицею.

Великодня ярмарка – багаторічна традиція закладу. Вона, до речі, у 25-му училищі – не єдина. Ось це пасхальне дерево – іще один спосіб згуртувати вчительський та учнівський колективи і прикрасити територію напередодні свята. Писанки, крашанки, дряпанки, крапанки – це далеко не весь перелік технік, за якими виготовляли кожну прикрасу. Учні не приховують – було цікаво та весело. І радо діляться «рецептами» приготування великодніх яєць.

Вчителі не приховують, роботою підопічних задоволені. Кожен виріб називають унікальним та індивідуальним. І вже чекають на нові цікаві дитячі рішення.

About Ексклюзив

Check Also

Featured Video Play Icon

Медична реформа в дії: хмельницькі лікарі активно працюють із пацієнтами

Хмельницькі лікарі активно працюють із пацієнтами. Від початку квітня, як і вимагалося, в кожній із ...