На травневі свята у Хотині «Битва Столиць»

Четвер, 25 квітня 2013, 14:37
У Хотині з 9 по 12 травня відбудеться середньовічний фестиваль. Тут можна поринути у справжню атмосферу тих часів, сфотографуватися з бійцями в автентичних обладунках, навчитися стріляти з лука, відвідати історичний ярмарок, покуштувати середньовічні страви та взяти участь в інтерактивних іграх
Щороку фестиваль «Середньовічний Хотин» проходить на травневі свята на території Хотинської фортеці. У 2013 році організатори заходу обіцяюють шанувальникам активного і цікавого відпочинку багато яскравих вражень.
«На гостей фестивалю чекають видовищні кінні бої, бугурти і справжня облога фортеці. «Середньовічний Хотин» дарує адреналін та незабутні емоції», - розповідає президент міжнародної Асоціації Історичних Реконструкторів Середньовіччя, організатор фестивалю Антон Трубників.
Ремісники та купці, ковалі та крамарі, ювеліри та ткачі. Ось кого тут також щороку можна побачити, і навіть побувати на їхніх майстер-класах та придбати собі у подарунок художній витвір мистецтва. Бійці, що займаються історичним середньовічним боєм є чи не основними на фестивалі. Адже видовищність «Середньовічного Хотину» забезпечується саме за рахунок лицарських боїв, кінних та піших турнірів, масштабних фортифікаційних облог. А в них беруть участь справжні середньовічні воїни. На фестивалі можна насолодитися справжньою середньовічною музикою, позмагатися у стрільбі з лука, взяти участь у пішому та кінному боях за участю лицарів в обладунках та просто відпочити від міської метушні.

«Крім видовищних одиночних і масових піших боїв, цього року на фестивалі вперше відбудеться найбільший кінний турнір «Битва Столиць» за участю вершників з Москви, Санкт-Петербургу і Кам’янець-Подільського. Також глядачі вперше побачать облогу фортеці з застосуванням автентичної облогової техніки, боями піхоти на стінах і укріпленнях, лучниками і метальними машинами», - каже керівник прес-центру фестивалю Тетяни Лебідь.
Минулого року фестиваль зібрав 20 тисяч реконструкторів, туристів і шанувальників активного відпочинку. За словами Тетяни Лебідь, цього року на «Середньовічному Хотині» очікується до 30 тисяч гостей.
Вартість квитка на фестиваль
Квиток на один день – 100 гривень;
Абонементний квиток на чотири дні – 250 гривень;
Для дітей віком до 6 років вхід на фестиваль буде безкоштовним. Для дітей від 6 до 14 років буде діяти знижка на вхідний квиток – 50 гривень.

Коментарі - 0

Ексклюзив

На травневі свята у Хотині «Битва Столиць»
У Хотині з 9 по 12 травня відбудеться середньовічний фестиваль. Тут мож...
25.04.2013 14:37
Програма "СпортЦентр"
  Авторська програма Богдана Любиченка. Ексклюзивно про події у спортивному житті: скандали, перипетії, новини ...
23.04.2013 10:23
У нас з’явиться пам’ятник туристу
У Кам’янці-Подільському встановлять пам’ятник туристу, аналогів якого немає в Україні....
19.04.2013 12:00
У Кам’янці-Подільському відкриття туристичного сезону
Традиційно в квітні Хмельниччина офіційно відкри...
19.04.2013 11:09

Відеорепортаж

Прокуратура області виявила порушення прав дітей – інвалідів На міжвідомчій нараді обговорили стан додержання законодавства щодо соціального захисту дітей – інвалідів та дітей з вадами розвитку. Що, незважаючи, навіть на вжиті органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування заходи, діяльність з цих питань потребує активізації. Дітей з вадами розвитку лікують за допомогою води, малювання та… круп Центр медико-соціальної реабілітації працює на базі спеціалізованого будинку дитини «Берізка». Функціонує тривалий час але раніше зосереджував роботу винятково з дітьми з сиротинців. Проте віднедавна працює для усіх дітей, які мають проблеми зі здоров’ям. Наразі безкоштовний курс реабілітації проходить дев’ять маленьких хмельничан, чекають на оздоровлення і дітей з області. Деталі – у сюжеті.