Технічна водойма для цукрового заводу чи місце риболовлі для теофіпольчан?

П'ятниця, 19 липня 2013, 11:52
Це питання залишається відкритим вже не один рік поспіль.
Попри всю належну документацію цукровиків, щодо використання ставу для потреб тутешнього підприємства, місцеві рибалки продовжують виловлювати рибу, навіть в не належних для того місцях, опираючись на незаконні дії працівників заводу.
Мальовничий ставок, що у Теофіполі став справжнім каменем спотикання між тутешніми рибалками та цукровиками. До 96 року він вважався комунальним. Та згодом селищна рада закріпила земельну ділянку площею майже 130 гектарів у постійне користування місцевому підприємству для потреб технічної водойми. Сам же завод із державного перетворився на акціонерне товариство та отримав статус "правонаступника".
Відповідно, на ставку здійснюється спеціальне водокористування для потреб цукрового заводу. Аби діяльність цукровиків здійснювалась взагалі без перешкод, ті в свою чергу звернулися до обласної адміністрації, для отримання дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою. Все здавалось би погоджено, та взяти водойму в оренду, як виявилося, не так вже й просто. Селищний голова йти на зустріч підприємцям не поспішає.
Питання оренди залишається невирішеним, а місцеві рибалки продовжують звинувачувати цукровиків у незаконній діяльності, опираючись на закон про аквакультуру, який втім у даній ситуації не діє.
Згідно технічного режиму на водоймі, який підприємцям погодили усі спеціальні служби, здійснення риболовлі можливе лише у спеціально відведених місцях, що дає змогу контролювати правила любительського та спортивного лову, присікати браконьєрство та не зашкоджувати роботі заводу. Цукровики ж його виділили, та конфлікт з рибалками набув ще ширшого маштабу. Люди продовжують виловлювати рибу, причому на території водойми, підприємці постійно знаходять приладдя для незаконного вилову. І попри те що працівниками заводу було запущено у став значну кількість цінних видів риб, аби він не заболочувався, сіток не поменшало.
На спеціально відведених для спортивного та любительського лову місця, як кажуть деякі рибалки, можна спіймати непогану здобич.
Та знайти точку порозуміння між собою цукровикам та місцевим рибалкам ніяк не вдається.Тому коли закінчиться довготривала рибна історія залишається під знаком питання.
Loading...

Новина дня

Пив та їхав – плати штраф і геть з роботи. Керівництво прикордонної академії обіцяє звільнити викладача, якого звинувачують у водінні напідпитку Хмельницький прикордонник попав на 10 тисяч. Плюс - може полетіти з роботи. Іще 25 жовтня викладача Національної академії державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, підполковника Михайла ШпОрта патрульні запідозрили у тому, що він – п’яний за кермом. О другій годині ночі автомобіль чоловіка зупинили на Пілотській – через відсутність підсвітки номерного знаку. При перевірці документів патрульні виявили ще й відсутність страхового полісу і… характерний запах алкоголю від водія. Чоловік не пройшов тесту на драгері – двічі відмовився дихати в трубку. В результаті його затримали. І до двох адмінпротоколів – за підсвітку і відсутність страховки, додали третій – за водіння транспортного засобу у стані алкогольного сп’яніння. Тепер судяться.

Останні новини

15:38
У військовій частині Старокостянтинова встановили пам'ятник бійцю, який загинув в зоні АТО  
13:49
У Хмельницькому покажуть історію протестів на Майдані у фотографіях Хмельничанам презентуют... 
13:00
На Хмельниччині під обшуку квартири раніше судимого чоловіка, поліцейські знайшли «Амфетамін»  
11:40
У Нетішині невідомий жартівник вирішив підірвати комплекс відпочинку Для більшої переконл... 
10:59
На Хмельниччині у сніговому заметі застряг автобус з пасажирами Подія трапилась у Чемеровецьком... 
10:13
У Хмельницькому під колеса авто потрапила школярка Дівчинку забрала швидка. 
10:11
Досить! Запис прямого ефіру від 15 лютого    Тема програми - підвищення вартості проїзду у Хмельницькому... 
09:18
Жіночий бокс. Подолянки тепер головні претендентки до збірної України У Ковелі завершився ч... 

Ексклюзив

Досить! Запис прямого ефіру від 15 лютого
Тема програми - підвищення вартості проїзду у Хмельницькому...
16.02.2017 10:11
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 14 лютого
  Гість студії - Олег Рибачук - голова Центру UA....
15.02.2017 10:48
Тижневик Преміум-ліги. Випуск №13
  Огляд ігрового вікенду у відкритому чемпіонаті міста з футзалу....
15.02.2017 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
14.02.2017 15:14