Полонський гірничий комбінат

П'ятниця, 07 лютого 2014, 18:23
Вони звикли бути ошуканими та працювати на благо бізнесменів. Робітникам Полонського гірничого комбінату вже багато років не виплачують заробітної плати. Втручались і керуючі органи, і тамтешня міліція. Дивним чином підприємство продовжує працювати, втім як виявляється - не офіційно. У райдержадміністрації повідомили: на виробництві аварія, а люди пішли у незаплановану відпустку. Ми застали робочий процес зненацька і поспілкувалися із трудівниками комбінату. Ті запевнили: їхні гаманці й досі пустують.
Відомо, що мотивація покращує роботу працівника, а тоді самого підприємства. Проте нерідко керівники перспективних виробництв на ділі ігнорують цю аксіому. Чи то закони жанру такі, чи то переконані у працелюбності своїх підлеглих. Хоч результат між іншим один: фірма потроху занепадає. Така доля спіткала серце будівельної промисловості Хмельниччини, а саме Полонський гірничий комбінат. Тут довгий час не ладиться з директорами: лишень влітку головне крісло займали аж три очільника. Нещодавно полишив пост і попередній власник, залишивши після себе підприємство, м*яко кажучи, не в кращому стані. 
Тут пригадується та сама аксіома. Бо ж стимулювати до плідної праці, - одна справа, а реалізовувати мотив - інша. До прикладу підвищити заробітну плату, чи хоча б вчасно її сплачувати. Працівники гірничого комбінату вже звикли працювати задарма. З роботою в Полонному не просто, тож багато хто продовжує трудитися на благо тутешніх бізнесменів.
Численний контроль над горе-виробництвом, що здійснювала держінспекція з питань праці, не пробудила совість в жодного з керівників. Традиційна заборгованість, починаючи з 2005 року, тягнеться і до сьогодні, лишень цифри дещо змінюються. У січні минулого року чергові матеріали перевірки направили до Полонського райвідділку міліції.
У тому, що людей в 21 столітті зробили майже рабами, у міліції звинуватили...зиму. Точніше несприятливу пору року для виробництва. Звідси і фінансові труднощі, і брак коштів на рахунку підприємства. А це, виявляється об*єктивні причини, що дозволяють не сплачувати працівникам їх чесно зароблені кошти. У Полонському райвідділку розсудили справу на користь комбінату: кримінальне провадження - закрили.
Тоді держінспекція з питань праці здійснює ще одну перевірку. Результат очевидний: заборгованість була і є. Станом на 1 березня 2013 го року майже два мільйони гривень, через місяць – понад 2 мільйони, а ще через місяць – дещо менше, але все одно в межах двох мільйонів гривень. Справу передають вже до суду. Часу минуло не так багато, проте позитивні зрушення на горизонті не видніються. Заборгованість зарплатні підприємтвом визнають і у Полонській райдержадміністрації, втім схильні до думки тутешньої міліції, мовляв прийде весна - ситуація стабілізується. От тільки рік минув, а гаманець робітників комбінату - й досі пустує.
У тутешній райдержадміністрації про ситуацію на місцевому підприємстві говорять скупо, навіть дещо насторожливо. Скільки комбінат заборгував людям не кажуть, опираючись на його приватний статус. Однак повідомили нам, що на сьогодні виробництво стоїть, бо нещодавно там виникла аварія. Працівники пішли в незаплановану відпуску, проте як тільки усунуть поломку, візьмуться до роботи.
Та як виявляється підприємство працює, а тутешні трудяги зовсім не у відпустках.
Працівники підприємства, що розташоване по сусідству з горе-виробництвом, не на камеру зізнаються, гірничий комбінат набрав кредитів, а з людьми не розрахувався.
Попередні власники довели підприємство до зубожіння, з яким пробує справитися нове керівництво. Поки безуспішно. Та поки люди продовжують працювати не офіційно та ще й задарма. 
Loading...

Новина дня

Хмельницькі спортмени бойкотують Замість рингу – Майдан Незалежності, замість спортивного знаряддя – плакати. На центральній площі Хмельницького бойкотують спортсмени-єдиноборці. 18-те листопада обрали символічно. Саме сьогодні у місті Харків розпочався Чемпіонат світу з військово-спортивного багатоборства. На турнірі мали би виступати і наші бійці. Втім, не так сталося, як гадалося. Хмельничан на Чемпіонат світу не допустили. Виною цьому, переконані єдиноборці, є корупційні схеми у галузі спорту.

Останні новини

18:00
Хмельницькі спортмени бойкотують Замість рингу – Майдан Незалежності, замість спортивного знаряддя – плакати. На централь... 
14:25
Водії-пересічники перекрили трасу Хмельницький-Вінниця Пару десятків автівок з іноземними номерними зн... 
13:39
Терміново потрібна допомога 20-річному хмельничанину, аби подолати рідкісну хворобу  
12:41
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
11:48
У Шепетівці сесію міськради зірвали учасники АТО та поляки Чотирнадцята сесія міської ради завершилас... 
10:48
На Хмельниччині викрили схему виведення з комунальної власності земель на 18 мільйонів  
09:54
У Кам’янці-Подільському біля магазину знайшли тіло невідомого чоловіка Поліція просить д... 
18:07
Які ПДР найчастіше порушують хмельничани? Заборонена парковка, розмови по мобільному та поперед потяга. Патрульні м... 

Ексклюзив

Тележурнал Відродження. Випуск № 36
  
18.11.2016 15:15
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
18.11.2016 12:41
Досить. Ефір від 16 листопада
  Гість студії - Хмельницький міський голова Олександр Симчишин. ...
17.11.2016 10:47
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 15 листопада
  Гості студії - Роман Мартинюк - т. в. о. речника Управлінн...
16.11.2016 10:59