Гроші віддали, а ключів так і не отримали

Середа, 13 травня 2015, 16:35
Замість спокійного життя у новеньких квартирах - купа проблем та оббивання порогів чиновницьких кабінетів.
Вкладників загальнодержавної програми «Доступне житло» ошукали і держава, і забудовник. Доки одні ділять сотні метрів житлової площі, інші шукають можливості отримати свої довгоочікувані квадратні метри. Більше трьох десятків сімей, які декілька років тому скористались програмою «Доступне житло», залишились і без ключів, і без грошей.
Будували, будували і побудували. На сьогодні одне із найважливіших питань при створені сім’ї - власне житло. З 2010 року в Україні почала діяти одна із програм, яка поліпшує умови проживання тій категорії населення, яка дійсно потребує розширення квадратних метрів. За цією програмою 70 відсотків вартості нової квартири мають сплатити власники, решту 30 - держава. Та виявляється, і ця державна гарантія – лише на папері. У Хмельницькому новобудова, яка вже декілька років споруджується, так і не здана в експлуатацію. Проблема у завершені всіх робіт стоїть за державою, яка і досі не порахувала кошти на подальші роботи майстрів.
Цей будинок розрахований на пів сотні квартир, та лише 18 сімей отримали від держави обіцяні 30 відсотків. Решта чекає вже більше року. Згідно договору всі зобов’язання з боку мешканців виконано. Інна Марко каже: оббила пороги не одного кабінету. Та ніякого результату. Міські відправляють до обласних, а ті назад до міських. Від держави мешканці отримують тільки банальні відписки - про недостачу бюджетних коштів. Все звалюють на війну.
І додає: замість життя у своїй квартирі, доводиться мандрувати по орендованих.
Мешканці бідкаються: їх ошукала не тільки держава. З боку забудовника теж є певні прогалини щодо ремонту квартир. Роботи, які проводила фірма «Асоціація регіональне будівництво Хмельниччини», не відповідають ні житловим нормам, ні простим людським принципам.
Біля житлового будинку вже розпочалось будівництво нової багатоповерхівки тією ж компанією. Роботи вже дають про себе знати. Мешканці кажуть: від нового спорудження їх будинок уже тріщить та просідає. Є питання у людей і з приводу підведення комунікацій.
Мешканці в свою чергу обіцяють: якщо квартирне питання не зрушиться з мертвої точки, будуть змушені переходити до більш радикальних методів спілкування із владою.
Loading...

Новина дня

Пив та їхав – плати штраф і геть з роботи. Керівництво прикордонної академії обіцяє звільнити викладача, якого звинувачують у водінні напідпитку Хмельницький прикордонник попав на 10 тисяч. Плюс - може полетіти з роботи. Іще 25 жовтня викладача Національної академії державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького, підполковника Михайла ШпОрта патрульні запідозрили у тому, що він – п’яний за кермом. О другій годині ночі автомобіль чоловіка зупинили на Пілотській – через відсутність підсвітки номерного знаку. При перевірці документів патрульні виявили ще й відсутність страхового полісу і… характерний запах алкоголю від водія. Чоловік не пройшов тесту на драгері – двічі відмовився дихати в трубку. В результаті його затримали. І до двох адмінпротоколів – за підсвітку і відсутність страховки, додали третій – за водіння транспортного засобу у стані алкогольного сп’яніння. Тепер судяться.

Останні новини

10:59
На Хмельниччині у сніговому заметі застряг автобус з пасажирами Подія трапилась у Чемеровецьком... 
10:13
У Хмельницькому під колеса авто потрапила школярка Дівчинку забрала швидка. 
10:11
Досить! Запис прямого ефіру від 15 лютого    Тема програми - підвищення вартості проїзду у Хмельницькому... 
09:18
Жіночий бокс. Подолянки тепер головні претендентки до збірної України У Ковелі завершився ч... 
18:06
Пив та їхав – плати штраф і геть з роботи. Керівництво прикордонної академії обіцяє звільнити викладача, якого звинувачують у водінні напідпитку  
13:19
У Хмельницькому вперше пройдуть змагання із зимового спринт-слалому Вже наступної неділі у ... 
12:28
Автодорівці Хмельниччини запевняють, що всі дороги проїзні Незважаючи на нічні опади, вдалося лікв... 
11:33
У Хмельницькому вандали потрощили більше 30 табличок із розкладом руху тролейбусів  

Ексклюзив

Досить! Запис прямого ефіру від 15 лютого
Тема програми - підвищення вартості проїзду у Хмельницькому...
16.02.2017 10:11
Момент Істини. Запис прямого ефіру від 14 лютого
  Гість студії - Олег Рибачук - голова Центру UA....
15.02.2017 10:48
Тижневик Преміум-ліги. Випуск №13
  Огляд ігрового вікенду у відкритому чемпіонаті міста з футзалу....
15.02.2017 09:59
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
14.02.2017 15:14