Хмельницький в протестах

Четвер, 23 березня 2017, 17:58
Скільки людей - стільки думок. З початком чергової сесії Хмельницької обласної ради на майдані перед білим будинком розпочалося кілька мітингів. З одного боку представники Всеукраїнського об’єднання «Свобода» вимагали припинити кримінальні переслідування відносно Віктора Бурлика. Він тиждень тому демонтував пропускний пункт в приміщені адміністрації. З іншого боку працівники дослідного господарства «Пасічна» вимагали від влади залишити їхнє господарство в спокої. Третій мітинг був за зменшення тарифів та підняття пенсій.
Три мітинги - три позиції. В десятій годині стартувало засідання чергової сесії Хмельницької обласної ради. В той час перед будинком рад розпочалося кілька мітингів. На кожному із них висували свої вимоги до обласних обранців. Близько двох сотень представників Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та громадської організації «Сокіл» вимагали припинити переслідування проти однопартійців і депутата Хмельницької обласної ради Віктора Бурлика. Останній близько тижня тому під час позачергової сесії розтрощив пропускний пункт в будинку рад. Стояли з прапорами не тільки хмельничани. Автобус із тернопільськими номерами, автівки із вінницькими, івано-Франківськими також були помічені поблизу площі. Під стіни адміністрації протестувальники принесли опудало чиновника зі свинячою головою.
  
Звернення мітингарів зачитав голова Хмельницької обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олег Лопатовський
Окрім свободівців на майдан приїхало близько сотні працівників та жителів села Пасічна Старосинявського району. Люди вимагають залишити їхнє дослідне господарство в спокої та дати можливість повноцінно працювати.
Протестувальники кажуть, вже доволі тривалий час проти їхнього керівника чиниться тиск з боку вінницьких посадовців. Люди додають, на їхнє господарство почали вішати незрозумілі борги, які вже давно були виплачені.
Коли дві перших акції протесту були під стінами Хмельницької обласної державної адміністрації, третя розпочалася посередині майдану. Із заявленої кількості людей в три-п’ять тисяч мітингувальників зібралося більше сотні. Вимоги прості - збільшення пенсій, зменшення тарифів, перегляд штрафів в бізнесі.
Зрештою, всі вимоги, за які стояли люди, депутати включили в порядок денний.
Зібранням для само піару хотіли скористатися представники організації « 5.10». Втім, їхні запальні промови не надто прийшлися мітингарям до душі.
Охороняти спокій хмельничан та депутатів прийшло кілька десятків нацгвардійців і полісменів. Були і людей спортивної зовнішності, котрі ховалися темних коридорах. Кажуть, прийшли подивитися на роботу ради.
Loading...

Новина дня

Наркевицька ОТГ відтепер із власним дільничним та громадським формуванням Наркевицька об’єднана територіальна громада – перша в краї, котра віднедавна обзавелася власними – дільничним та громадським формуванням. У рамках програми «Громада і порядок», на яку цьогоріч виділили аж 80 тисяч гривень, таким чином тут намагаються самотужки убезпечити жителів 16 сіл, належних до ОТГ. Своїх правоохоронців громаді тут презентували у середу – в оновленому спортзалі. Це – іще одне надбання, котре, на глибоке переконання керівництва села, також позитивно вплине на жителів усіх населених пунктів.

Останні новини

17:42
Наркевицька ОТГ відтепер із власним дільничним та громадським формуванням Наркевицька... 
12:46
Хмельничани можуть зробити своїм чотирилапим друзям щеплення від сказу безкоштовно  
11:53
Син вбив матір у Хмельницькому: через розпиття спиртного Рідні люди не поділили між собою пляшку окови... 
10:57
Серійного злодія затримали у Хмельницькому У крадія вилучили і награбоване, і "реманент". ... 
09:57
Поліція закликає хмельничан здати зброю й уникнути кримінальної відповідальності  
17:36
Роботу обласної ради паралізувало звернення депутатів - свободівців Чотири десятки звернень,... 
15:55
На Чемеровеччині втопився 4-річний малюк Тіло дитини виявили у місцевій водоймі.  
14:52
У Хмельницькому по недобудованій велодоріжці вже їздять «Мерседеси» Водій нахабно проїхався... 

Ексклюзив

Авторська програма Ганни Лернатович "Дорогою спасіння"
  Церква - це місце спілкування з Богом. ...
24.03.2017 15:24
Підсумковий випуск новин від 19 березня
  Реакція на розгін блокади, перше свято добровольця та як не стати жертвою недо...
22.03.2017 12:25
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
22.03.2017 11:39
Момент Істини. Ефір від 21 березня
  Гість студії - Степан Кушнір - голова Молодіжного клубу розвитку...
22.03.2017 10:47