Замість тітушок – атовці: скандальне будівництво на Тернопільській намагаються відновити

Середа, 03 травня 2017, 17:52
: Замість тітушок – атовці: скандальне будівництво на Тернопільській намагаються відновити. Місцеві розповідають, тут знову почала працювати техніка. Нагадаємо, поруч із будинком за номером 34/1 хочуть звести 9-поверхівку. Рік тому роботи жителі сусіднього дому припинили – спершу силою, а потім юридично. Зважаючи на факти та людський спротив, міська влада скасувала містобудівні умови та обмеження. Донедавна тут була тиша та спокій. Ситуація змінилася буквально тиждень тому. Забудовник почав знову звозити техніку і працювати. Люди кажуть, цього разу заручився підтримкою атовців. На чергові збори ініціативної групи прийшли бійці 8-го полку спеціального призначення. Навіщо тут вояки і на якій підставі забудовник все ж таки відновив будівництво?
Ось цей невеличкий гурт людей у формі – бійці 8-го полку спеціального призначення. Принаймні так вони представились журналістам. Розповідають, сюди прийшли, щоб порадіти за бойового побратима. Чоловіку у неіснуючому домі, виявляється, виділили квартиру.
Що саме хотіли побачити атовці на даній земельній ділянці, щоправда, не зрозуміло. Адже, поки це – лише пустка. Можливо, приїхали подивитись на забудовника, котрого, кажуть, до цього в очі не бачили.
 
Власне, те, що товаришу у поки міфічному домі мають дати житло – чиста правда. Забудовник не приховує, віддає трикімнатну практично за «просто так».
Які саме друзі просили забудовник, щоправда, не каже, головою киває у бік групи атовців, котрі його не знають. До речі, останні, певні, квартиру товаришу виділяє місто, а, от, забудовник від участі влади Хмельницького у добрій справі категорично відхрещується.
Чи отримає, зрештою, атовець квартиру у поки навіть не початому домі, насправді питання. Жителі будинку по Тернопільській, 34/1 наразі блокують будівництво. Кажуть, те, що у скандальній 9-поверхівці мають дати житло військовослужбовцю їх аж ніяк не спиняє.
Люди додають, їхній будинок давно розвалюється. Якщо тут почнуть ще й будувати – може статися справжня біда.
Місцеві додають, техніку на будівництво не пускають ще й тому, що воно не законне. Розповідають, рік тому домоглися, аби міська влада скасувала містобудівні на даний об’єкт. Після маленької перемоги, кажуть, не спрацювало ДАБІ.
Забудовник же людям перечить. Каже, не розуміє чому вони противляться. Право будувати має. Бо містобудівні відновив через суд.
До речі, рішення касації, ані нам, ані людям забудовник не демонструє.
Люди кажуть, забудовник приховує не лише рішення суду. Додають, земельна ділянка, на якій він будується має цільове призначення далеко не під житлову забудову. Депутат міської ради Олег Певнєв, котрий від початку – з народом каже, чоловік не раз намагався змінити цільове, утім, це йому так і не вдалося.
Депутат додає, в генплані наділ належить до земель промислових складських приміщень. Тож, чому тут почали зводити багатоповерхівку і віри не йме. Незважаючи на запевнення забудовника про те, що виграв суди, каже, тяжби тривають.
Люди кажуть, поки не побачать рішення суду зводити будинок поруч їхнього не дадуть. Перекриватимуть дорогу, блокуватимуть роботи, лягатимуть під техніку – робитимуть усе, аби їх почули. Кажуть, не бояться – ані тітушок, ані атовців. І уповають на владу, котра поки чомусь нічого не робить.
Loading...

Новина дня

9 травня у Славуті пройшло з червоними прапорами 9 травня у Славуті – з радянською символікою. У День Перемоги ветеранські організації міста пройшли вуличною ходою з червоними стягами. Місцеві депутати ініціювали звернення до Служби безпеки та Міністра внутрішніх справ щодо неналежного виконання славутськими полісменами своїх обов’язків.

Останні новини

17:54
9 травня у Славуті пройшло з червоними прапорами 9 травня у Славуті – з радянською символікою. У День Перемоги ... 
17:48
Правоохоронці шукають кадри: на Хмельниччині оголошено черговий набір в поліцію Ст... 
14:16
У Хмельницькому пропала дитина Додому не повернулася малолітня дівчинка.  
13:21
З червня через Хмельницький курсуватиме ще один поїзд Простіше стане добиратися у Львів, Запоріжжя, Дніп... 
12:29
Нацбанк випустить монети із зображенням Кам’янець-Подільської фортеці Їх презентують у ч... 
11:38
У вишиванках і з рекордом: у Хмельницькому покажуть кіно просто неба Студенти запрошують на пе... 
10:46
Відсьогодні хмельничани платитимуть за воду більше В средньому тарифи піднялися на одну гривню за кубометр... 
18:19
«Здай кров – врятуй життя» Стань донором – подаруй людині життя. У рамках тижня безпеки дорожнього руху хмельницькі поліцейські ... 

Ексклюзив

Момент Істини. Запис прямого ефіру від 11 травня
  Гостя студії - заступниця Хмельницького міського голови Галина ...
12.05.2017 09:57
Підсумковий випуск новин від 7 травня
  Знову будують, де не можна, одружуються за добу у Хмельницькому та б'ються на меч...
11.05.2017 12:27
Сердечні вітання
У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ...
11.05.2017 10:48
Досить. Ефір від 10 травня
  Гість студії - Олександр Новосядлий - начальник сектору контролю за обігом зброї у сфері дозвільної сист...
11.05.2017 09:57