«Книга миру» й інклюзивна освіта на Хмельниччині

Середа, 12 квітня 2017, 17:29
«Книга миру» й інклюзивна освіта на Хмельниччині. Марина Порошенко здійснила робочий візит до нашої області. Так у Старокостянтинові дружина Президента разом із учнями НВК «Спеціалізованої школи I ступеня, гімназії» імені Героя України Сергія Бондарчука продовжила заповнювати сторінки «Книги миру». А в обласному центрі вручила сертифікати психолого-медико-педагогічним консультантам. Таким чином Хмельниччина стала четвертою областю в країні, в котрій інклюзивне освітнє середовище розвиватиметься стрімкими темпами.
Майже сто двадцятеро фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій із Хмельниччини нині отримали спеціальні сертифікати про закінчення триденного тренінгу із інклюзивної освіти з рук Марини Порошенко. Дружина Президента активно долучається до корисних новацій в українській освіті. Так Хмельниччина стала четвертою областю, в якій усі діти зможуть отримувати знання у звичайних школах.
Хмельниччина потрапила до програми «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» невипадково. Наша область, на жаль, охоплює інклюзією менше ніж один відсоток «особливих» дітей регіону.
Аби ситуація покращувалася Марина Порошенко підписала спеціальний меморандум про співпрацю із Олександром Корнійчуком. Адже переконана - кожна дитина з особливими потребами потребує індивідуального підходу. Тому й фінансує спеціальні навчання педагогів.
А щоб кожна дитина, не обов’язково з особливими потребами, мала змогу розвиватися «перша леді» країни подарувала типовий дизайн-проект сучасної медіатеки для шкіл області.
А у Старокостянтинові дружина Президента разом із сімнадцятьма учнями Старокостянтинівського НВК доповнила сторінки загальнонаціонального проекту «Книга миру». До цього альбому діти, батьки яких пройшли АТО, вклеюють фотокартки своєї родини.
А діти увесь час залишалися без батьківського тепла і напевно, як ніхто навчалися цінувати мирне небо над головою. Хмельниччина стала тринадцятим регіоном, де діти вклеїли фотокартки своїх родин до «Книги миру».
Loading...

Новина дня

Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч приватних перевізників міста і владних структур обласного центру. За кілька годин дискусії обговорили чимало важливих питань. Приватників найбільше турбують нелегали, які забирають і без того малі заробітки. А представників владних органів цікавила якість перевезень.

Останні новини

17:49
Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч при... 
17:41
В центрі Хмельницького комунальні служби демонтували будівельний паркан Демонтувати -... 
16:20
Змагання між школярами у знаннях правил дорожнього руху У Хмельницькому патрульні та влада міста влашту... 
12:55
17-річна мама з Хмельниччини пограбувала дорослого чоловіка Дівчина знайомилася з чоловіками через с... 
11:48
Кава як мистецтво: вже цими вихідними у Кам’янці-Подільському - ароматний фестиваль  
10:49
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:43
Троє на старенького: у Летичеві затримали групу зловмисників, які грабували пенсіонерів  
15:37
Трагедія у прикордонній академії Трагедія в навчальному закладі. Другого травня в спортивному залі Національної академії ... 

Ексклюзив

Момент Істини. Ефір від 9 травня
  Гість студії - координатор руху "Чесно" у Хмельницькій області Олег Черненко...
10.05.2017 15:02
Тележурнал ”Поруч один одного”. Випуск 57
  
10.05.2017 12:42
Авторська програма Богдана Любиченка "Спортцентр"
  Випуск від 9-го травня.
10.05.2017 09:57
Програма “Свят коло”. Подільська вишивка
  
05.05.2017 18:04