Жителі села Гвардійське відзначили храмове свято

Вівторок, 25 квітня 2017, 16:35
Віряни та духовенство костелу Святого Войцеха села Гвардійське Хмельницького району відзначили храмове свято. Цього року, один із найстарших костелів відзначив 226 річницю з дня освячення. Зараз ця католицька парафія, до якої і відноситься храм, налічує більше двох тисяч прихожан.
Зараз село Гвардійське раніше містечко Фельштин є окрасою Хмельницького району. Воно було засноване в далекому 1584-році році. За свою багатовікову історію цей населений пункт пережив чимало важких часів. Через десять років після заснування тут був збудований дерев’яний костел. Але після численних навал турків Божий храм був зруйнований та вже в 1753 почалося будівництво кам’яного костелу, який до цих пір є другою домівкою для багатьох католиків.
 
Кожного року в квітні католики села Гвардійське та прихожани прилеглих сіл приходять до костелу Святого Войцеха, аби відзначити храмове свято. Для прихожан це ще одна нагода звернутися до Всевишнього та попросити миру і спокою.
На Храмове свято до костелу Святого Войцеха окрім вірян, завжди навідуються і помічники народного депутата України Сергія Лабазюка. В рамках акції яка була розпочата ще кілька років тому прихожанам подарували сертифікат на поїздку до міста Бердичів на півсотні чоловік.
Настоятель храму каже, цей подарунок стане в нагоді. Тому як за кілька місяців в Бердичеві буде велика духовна урочистість.
За два роки даної цієї акції, яку започаткували у благодійному фонду Сергія Лабазюка «Ми поруч», всі громади сіл 188-го виборчого округу мали нагоду відвідати святі місця Почаєва, Зарваниці, Браїлова, Бердичіва та інших духовних місць країни. Цього року таку програму продовжено. Не забувають тут і про підтримку матеріально-технічного стану храмів різних конфесій.
Loading...

Новина дня

Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч приватних перевізників міста і владних структур обласного центру. За кілька годин дискусії обговорили чимало важливих питань. Приватників найбільше турбують нелегали, які забирають і без того малі заробітки. А представників владних органів цікавила якість перевезень.

Останні новини

17:49
Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч при... 
17:41
В центрі Хмельницького комунальні служби демонтували будівельний паркан Демонтувати -... 
16:20
Змагання між школярами у знаннях правил дорожнього руху У Хмельницькому патрульні та влада міста влашту... 
12:55
17-річна мама з Хмельниччини пограбувала дорослого чоловіка Дівчина знайомилася з чоловіками через с... 
11:48
Кава як мистецтво: вже цими вихідними у Кам’янці-Подільському - ароматний фестиваль  
10:49
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:43
Троє на старенького: у Летичеві затримали групу зловмисників, які грабували пенсіонерів  
15:37
Трагедія у прикордонній академії Трагедія в навчальному закладі. Другого травня в спортивному залі Національної академії ... 

Ексклюзив

Момент Істини. Ефір від 9 травня
  Гість студії - координатор руху "Чесно" у Хмельницькій області Олег Черненко...
10.05.2017 15:02
Тележурнал ”Поруч один одного”. Випуск 57
  
10.05.2017 12:42
Авторська програма Богдана Любиченка "Спортцентр"
  Випуск від 9-го травня.
10.05.2017 09:57
Програма “Свят коло”. Подільська вишивка
  
05.05.2017 18:04