Книжкова весна на Хмельниччині

П'ятниця, 21 квітня 2017, 13:41
Книжкова весна на Хмельниччині. Обласний центр приймав 9-ий регіональний форум письменників та видавців. Захід зібрав не лише книголюбів, а краєзнавців краю, адже чимало друкованих одиниць з фондів обласної бібліотеки становлять саме етнографічні дослідження науковців краю.
Книжкова весна завітала на Хмельниччину. Вже дев’ятий рік поспіль видавці та бібліотекарі збираються на регіональному форумі. Обговорити проблеми та окреслити майбутні плани завітали і подільські майстри пера. Кажуть, надрукувати нині власний твір коштує немалих грошей. А спонсорів для такої справи знайти важко.
На форумі бібліотекарі представили виставку кращих творів вітчизняних авторів. Саме ці книги здобули популярність серед читачів та визнання на різних літературних конкурсах. Письменники не приховують – готові й надалі наповнювати духовне середовище власними творіннями, проте хочуть бачити і державні кроки в цьому напрямі.
Щороку цікавість читачів бібліотеки до українських книг зростає. Минулого року 75 відсотків отриманих одиниць становили саме твори вітчизняних письменників. Тому такі заходи сприяють співпраці між видавцями та авторами.
Цього року бібліотека отримала лише 10 відсотків російськомовних друкованих видань. Інтерес до вітчизняної книги зростає ще й через її якісний формат та поліграфію, кажуть письменники.
Loading...

Новина дня

Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч приватних перевізників міста і владних структур обласного центру. За кілька годин дискусії обговорили чимало важливих питань. Приватників найбільше турбують нелегали, які забирають і без того малі заробітки. А представників владних органів цікавила якість перевезень.

Останні новини

17:49
Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч при... 
17:41
В центрі Хмельницького комунальні служби демонтували будівельний паркан Демонтувати -... 
16:20
Змагання між школярами у знаннях правил дорожнього руху У Хмельницькому патрульні та влада міста влашту... 
12:55
17-річна мама з Хмельниччини пограбувала дорослого чоловіка Дівчина знайомилася з чоловіками через с... 
11:48
Кава як мистецтво: вже цими вихідними у Кам’янці-Подільському - ароматний фестиваль  
10:49
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:43
Троє на старенького: у Летичеві затримали групу зловмисників, які грабували пенсіонерів  
15:37
Трагедія у прикордонній академії Трагедія в навчальному закладі. Другого травня в спортивному залі Національної академії ... 

Ексклюзив

Момент Істини. Ефір від 9 травня
  Гість студії - координатор руху "Чесно" у Хмельницькій області Олег Черненко...
10.05.2017 15:02
Тележурнал ”Поруч один одного”. Випуск 57
  
10.05.2017 12:42
Авторська програма Богдана Любиченка "Спортцентр"
  Випуск від 9-го травня.
10.05.2017 09:57
Програма “Свят коло”. Подільська вишивка
  
05.05.2017 18:04