У Хмельницькому відкрили перший навчально-практичний центр швейних технологій

Середа, 26 квітня 2017, 15:05
Навчать і працевлаштують: у Хмельницькому відкрили перший навчально-практичний центр швейних технологій та дизайну. Він працюватиме на базі одного із місцевих ПТУ. Від інших профтехзакладів, кажуть вчителі, центр відрізнятиметься тим, що тут не лише займатимуться первинною професійною підготовкою, а й підвищуватимуть кваліфікацію та перевчатимуть незайняте населення. Робитимуть це за допомогою дуальної системи.
Навчально-практичний центр сучасних швейних технологій та дизайну на Хмельниччині – перший заклад профтехосвіти, орієнтований цілком і повністю на потреби роботодавців. Швейні підприємства Хмельниччини потребують висококваліфікованих швачок та закрійників – їх тут і готуватимуть. Причому займатимуться не лише первинною професійною підготовкою, а й підвищуватимуть кваліфікацію та перевчатимуть незайняте населення.
 
Навчання у центрі – платне, утім, роботодавці готові брати на себе половину трат, кажуть вчителі. Додають, вони – перші, хто готуватиме робітничі кадри, використовуючи елементи дуальної системи навчання.
Можливість здобувати ази швейних навичок та знань у самому центрі також є. 330 тисяч гривень субвенції з Держбюджету виділили для того, аби закупити усе необхідне. Швейні машинки, прасувальне обладнання, і спеціальний ніж для вирізання лекал. Олександр каже, це – не техніка, а диво. Розповідає, сам не один рік працює на швейному підприємстві закрійником, паралельно навчається. Додає, новопридбане обладнання ідентичне тому, яке використовують на швейних підприємствах і навіть краще.
Обладнання – обладнанням, та все ж найбільшою гордістю центру є програмне забезпечення, придбане за ті ж державні кошти. Програма для розробки лекал Джуліві плюс плотер для їх роздруківки – усе, що потрібно знати шевцю-професіоналу. Нею давно користуються і за кордоном, і в Україні, і, навіть, в Хмельницькому.
Вчителі центру додають, з такими можливостями професіоналів – швачок та закрійників в обласному центрі тепер побільшає. Аліна Дьякова уже в 16-ть розуміє, майбутнє – за робітничими професіями.
Loading...

Новина дня

Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч приватних перевізників міста і владних структур обласного центру. За кілька годин дискусії обговорили чимало важливих питань. Приватників найбільше турбують нелегали, які забирають і без того малі заробітки. А представників владних органів цікавила якість перевезень.

Останні новини

17:49
Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч при... 
17:41
В центрі Хмельницького комунальні служби демонтували будівельний паркан Демонтувати -... 
16:20
Змагання між школярами у знаннях правил дорожнього руху У Хмельницькому патрульні та влада міста влашту... 
12:55
17-річна мама з Хмельниччини пограбувала дорослого чоловіка Дівчина знайомилася з чоловіками через с... 
11:48
Кава як мистецтво: вже цими вихідними у Кам’янці-Подільському - ароматний фестиваль  
10:49
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:43
Троє на старенького: у Летичеві затримали групу зловмисників, які грабували пенсіонерів  
15:37
Трагедія у прикордонній академії Трагедія в навчальному закладі. Другого травня в спортивному залі Національної академії ... 

Ексклюзив

Момент Істини. Ефір від 9 травня
  Гість студії - координатор руху "Чесно" у Хмельницькій області Олег Черненко...
10.05.2017 15:02
Тележурнал ”Поруч один одного”. Випуск 57
  
10.05.2017 12:42
Авторська програма Богдана Любиченка "Спортцентр"
  Випуск від 9-го травня.
10.05.2017 09:57
Програма “Свят коло”. Подільська вишивка
  
05.05.2017 18:04