Європейське життя українським дорогам

П'ятниця, 28 квітня 2017, 17:26
Нове життя українських доріг за сучасними європейськими технологіями. Дорога М 12 є трасою міжнародного значення. Важливості цього автосполучення додає той факт, що вона є таким собі чумацьким шляхом, тому як знаходиться між двома морськими торговельними портами між Одесою та Гданськом. Тільки в цьому році на цю трасу було виділено близько 50-ти мільйонів гривень. Цих грошей вистачить на майже п’ять кілометрів нового сучасного автополотна.
Близько двох місяців тому на Хмельниччину навідувався Прем’єр Міністр України Володимир Гройсман. Тоді урядник заявив про важливість будівництва нових доріг та капітальне відновлення існуючих. Під цю програму потрапив автошлях М 12. Цей маршрут має міжнародне значення, адже з’єднує між собою сім областей України та є частиною європейського маршруту Е 50. Підрядник, який виграв тендер, вже приступив до виконання капітального будівництва автошляху.
Вигравши тендер та дочекавшись до сприятливих погодних умов, що при укладанні асфальту є досить важливим, шляхо-будівельне управління №56 вже приступило до виконання капітального ремонту дороги М 12, що поблизу Хмельницького. Робота - кипить, кілька одиниць техніка іноземного виробництва знімають нерівності старого покриття, інші машини роблять підготовчі роботи.
Стільки нової техніки закордонного виробництва на дорогах області ще не було. Аби якісно постелити асфальтне покриття в підрядника є всі сили та засоби. На цій ділянці дороги задіяно два широкозахватних асфальтоукладники. Робота машин запрограмованим таким чином, щоб зробити дорогу ідеально рівною. Окрім цього, якість нового полотна довершують завдяки роботі шести великогабаритних катків.
Окрім кваліфікованих працівників шляхо-будівельного управління № 56, на цій ділянці дороги свою роботу проводять і інспектори служби автомобільних доріг Хмельницької області. Якістю виконання, технікою, темпами та матеріалами технологи задоволенні, адже не вперше працюють з цим підрядником. Тому вже впевнилися у вправності їхньої роботи.
Після виконання всіх робіт із вирівнювання поверхні дороги будуть застосовуватися новітні інноваційні технології європейського рівня. Зверху новоукладеного асфальту буде стелитися ще один шар, який дасть змогу збільшити терміни експлуатації та зменшить ризики псування дороги. Ця технологія на теренах області застосовується вдруге.
Наразі на ремонт доріг області виділено 135 мільйонів гривень. Це дещо менша сума, ніж в минулому році. Втім, в службі автомобільних доріг сподіваються, що ситуація із коштами зміниться. Додаткове фінансування планують отримати завдяки перевиконанню митних зборів.
Підрядники планують завершить всі роботи за місяць, якщо свої корективи не буде вносити погода.
Loading...

Новина дня

Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч приватних перевізників міста і владних структур обласного центру. За кілька годин дискусії обговорили чимало важливих питань. Приватників найбільше турбують нелегали, які забирають і без того малі заробітки. А представників владних органів цікавила якість перевезень.

Останні новини

17:49
Круглий стіл влади і перевізників Одні запитували, інші відповідали та пропонували. В Хмельницькому відбулася зустріч при... 
17:41
В центрі Хмельницького комунальні служби демонтували будівельний паркан Демонтувати -... 
16:20
Змагання між школярами у знаннях правил дорожнього руху У Хмельницькому патрульні та влада міста влашту... 
12:55
17-річна мама з Хмельниччини пограбувала дорослого чоловіка Дівчина знайомилася з чоловіками через с... 
11:48
Кава як мистецтво: вже цими вихідними у Кам’янці-Подільському - ароматний фестиваль  
10:49
Сердечні вітання    У цьому році «Ексклюзивно» з любов*ю до вас, «Сердечні вітання». Тільки на телеканалах «Ексклюзив» та ТВ 7 +. ... 
17:43
Троє на старенького: у Летичеві затримали групу зловмисників, які грабували пенсіонерів  
15:37
Трагедія у прикордонній академії Трагедія в навчальному закладі. Другого травня в спортивному залі Національної академії ... 

Ексклюзив

Момент Істини. Ефір від 9 травня
  Гість студії - координатор руху "Чесно" у Хмельницькій області Олег Черненко...
10.05.2017 15:02
Тележурнал ”Поруч один одного”. Випуск 57
  
10.05.2017 12:42
Авторська програма Богдана Любиченка "Спортцентр"
  Випуск від 9-го травня.
10.05.2017 09:57
Програма “Свят коло”. Подільська вишивка
  
05.05.2017 18:04